ОСТАННІ НОВИНИ

На навчання українських військових у ЄС дали ще 194 млн євро

Наталя Дуляба

|

Рада ЄС погодила додаткове виділення 194 млн євро на фінансування Військової допоміжної місії ЄС для України (EUMAM Ukraine), збільшивши загальний бюджет програми підготовки українських військовослужбовців у до 255 млн євро. Про це повідомляє Укрінформ.

«Рада ЄС вирішила надати додаткове фінансування для тренування Збройних Сил України в межах Військової допоміжної місії ЄС з підтримки України (EUMAM Ukraine). Така підтримка буде забезпечена через Європейський фонд миру та включатиме надання летального та нелетального обладнання і матеріалів, а також послуги для підтримки тренувальних заходів», – йдеться у повідомленні Європейської ради.

Таким чином фінансування програми для тренування українських військових сягне 255 млн євро. Дотепер у межах EUMAM Ukraine підготовку пройшли понад 34 тисячі бійці ЗСУ.

Нагадаємо, Військову допоміжну місії для України ЄС створив 17 жовтня 2022 року. Ця програма розрахована на два роки, у серпні 2023-го Україна звернулася до Євросоюзу з проханням продовжити її.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *