ОСТАННІ НОВИНИ

Єдиний шлях врятувати ОБСЄ – перезапуск організації без РФ, – Кулеба

Ольга Денисяка

|

Україна переконана, що намагання врятувати Організацію з безпеки і співробітництва в Європі за допомогою Лаврова не принесуть успіху. Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба, передає Європейська правда.

Міністр пояснив, що згода Північної Македонії на участь глави МЗС РФ Сергєя Лаврова у міністерському засіданні ОБСЄ, а також згода багатьох міністрів на поїздку до Скоп’є продиктовані спробою подолати кризу в організації.

«Є низка країн, які вважають, що на цей крок треба йти, щоб урятувати організацію від колапсу та розвалу» , – пояснив Кулеба, нагадавши, що Росія шантажувала ОБСЄ і погрожувала не підтримати нове головування та заблокувати затвердження керівників органів ОБСЄ у разі, якщо з Лаврова не знімуть обмеження. Це, утім, призвело до того, що зустріч у Північній Македонії стане першою, на якій західні лідери сидітимуть за одним столом із Сергеєм Лавровим.

Утім, на думку українського МЗС, це не врятує організацію від кризи, яка загрожує її існуванню.

«Я вважаю, що якщо ми дійсно хочемо врятувати ОБСЄ – то маємо або перезаснувати організацію, або знайти шлях вигнати Росію» , – пояснив він.

Нагадаємо, міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба бойкотуватиме міністерське засідання ОБСЄ через присутність на ньому очільника російського МЗС Сергія Лаврова.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *