ОСТАННІ НОВИНИ

Україна поверне Криму історичні найменування

Андрій Котенський

|

Географічним назвам у тимчасово окупованому Криму буде повернуто історичні найменування кримськотатарською мовою, повідомляє Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

За даними відомства, відповідне рішення прийняли на засіданні Національної комісії з питань кримськотатарської мови. Зокрема, про її використання для позначення топонімів, які мають тюркське походження або історичні кримськотатарські найменування.

«Підготовка цього рішення триває на виконання Закону про засудження та заборону пропаганди російської імперської політики в Україні і деколонізацію топонімії.

Наразі узгоджуються механізми, які дадуть змогу застосовувати написання топонімів із використанням латинської графіки у медіа та наукових працях. А також на дорожніх вказівниках і при виготовленні мап. Для цього проводитимуться комунікації з операторами картографічних сервісів і службами, які обслуговують такі вказівники», – йдеться у повідомленні.

За результатами засідання Нацкомісія доручила розробити відповідне рішення Уряду. Цим питанням будуть опікуватися Мінінфраструктури разом із Мінреінтеграції, Постійним Представником Президента України в АР Крим, Меджлісом кримськотатарського народу та Інститутом національної пам’яті.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *