ОСТАННІ НОВИНИ

У аеропорту Варшави затримали українку з контрабандою діамантів

Андрій Котенський

|

Польські митники завадили контрабанді дорогоцінного каміння в аеропорту Варшави. Діаманти виявили загорнутими у коробці зі шкарпетками та косметикою в багажі українки, яка прилетіла із Дубаю. Про це повідомила палата податкової адміністрації у Варшаві.

За даними відомства, Мазовецьке національне податкове управління (KAS) запобігло контрабанді майже 20 дорогоцінних каменів – діамантів, смарагдів і рубінів. Мандрівниця з Дубая сховала їх у коробках від шкарпеток і косметики.

Громадянка України, стверджувала, що була в Дубаї, щоб отримати важливі документи, але під час перевірки багажу знайшли коштовності.

Співробітники митно-податкова служби повідомляють, що дорогоцінне каміння було заховане в шкарпетці і в коробках від косметичних аксесуарів. Також інспектори виявили сертифікати на діаманти та інше каміння – рубіни та смарагди. Проте більшість каменів – діаманти.

Вага всіх каменів понад 138 карат. Вартість вилученого оцінюється в понад 950 тис. злотих. Якби каміння було виставлено на продаж, збитки державного бюджету Польщі склали б понад 200 тис. злотих.

Справою займається Мазовецьке митно-податкове управління у Варшаві.

На українку-контрабандистку очікує штраф.

Фото: KAS

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *