ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині збудують другу за площею в Україні овочеву теплицю

Наталя Дуляба

|

На Львівщині з’явиться друга за площею в Україні овочева теплиця, яка ще й використовуватиме тепло з надр Землі. Про це повідомив голова Львівської ОВА Максим Козицький.

Йдеться про комплекс теплиць на 15 га. Таким чином чином це буде друга за площею в Україні теплиця. Тут вирощуватимуть томати, огірки, перець та салат, що є актуально у зв’язку з тимчасовою окупацією частини Херсонської й Запорізької областей, де зосереджені основні постачальники тепличних овочів.

Унікальність цього проєкту – те, що теплиця працюватиме зі застосуванням геотермального тепла надр Землі. Досі в Україні такої технології не застосували.

«Використання геотермальних ресурсів дозволить теплицям не залежати від газопостачання. Зокрема економія газу на рік становитиме 8 млн кубометрів. Таким чином буде можливість постачати овочі за доступними цінами», – відзначив Максим Козицький.

Теплицю збудує компанія «Тріосан Холдинг Україна», розмір інвестицій оцінюють орієнтовно у 70 млн євро. Заплановано, що роботу отримають 180 людей.

Будівництво планують розпочати наступного року, у 2025 році – запустити в роботу першу чергу.

Згідно з даними аналітичної системи YouControl, ТОВ «Тріосан Холдинг Україна» існує з 2020 року і зареєстроване у Львові. Власниками є львів’янин Юрій Ковальчук та тернополянин Олександр Кунців.

Їм також належать компанії «Тріосан ХолдінгАгро» (вирощування овочів і баштанних) та «Тріосан Холдінг Енерджі» (виробництво електроенергії).

У 2020 році ТОВ «Тріосан Холдинг Україна» підписало меморандум із Держенергоефективності щодо впровадження інноваційних підходів виробництва електричної та теплової енергії з геотермальних джерел. На сайті уряду це підприємство згадують як угорську компанію.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *