ОСТАННІ НОВИНИ

У Польщі футбольні фанати побили та пограбували українців

Маркіян Рой

|

У польському місті Каменець-Зомбковицькому 17 озброєних футбольних фанатів прийшли до будинку, де жили два українці, розпочали їх бити та пограбували. Частину зловмисників уже затримали. Про це повідомив Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець.

Він назвав цей «жахливим та неприпустимим випадком вчинення протиправних дій проти наших громадян» і зазначив, що звернувся до Міністерства закордонних справ України.

За словами Лубінця, справа перебуває на контролі генерального консульства України у Вроцлаві. Польська сторона повідомила, що триває розслідування у кримінальній справі за фактом вчинення злочину проти громадян України.

Шістьох учасників нападу затримали одразу після злочину. Лідеру угруповання, який був найбільш агресивним до українців окружний суд у м. Зомбковіці-Шльонські призначив тимчасовий арешт на строк три місяці. Стосовно п’яти інших нападників, зокрема одного неповнолітнього, застосували запобіжний захід у вигляді поліцейського нагляду та заборони наближатися до потерпілих або контактувати з ними.

«Додержання прав громадян України, незалежно від місця їх перебування є пріоритетом для нашої інституції», – зазначив Дмитро Лубінець.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *