ОСТАННІ НОВИНИ

США профінансує будівництво євроколії від Мостиськ до Львова

Ольга Денисяка

|

На дільниці від Мостиськ до Львова побудують євроколію шириною 1435 мм. Будівництво профінансує США. Про це повідомили в Мінінфраструктури.

Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) та Укрзалізниця за участі віцепремʼєра з відновлення Олександра Кубракова та Посла США Бріджит Брінк підписали Меморандум про взаєморозуміння. Згідно з ним USAID допоможе модернізувати дільницю від станції Мостиська, яка знаходиться на кордоні з Польщею, до Львова (Скнилів). Першим етапом стане створення техніко-економічного обґрунтування проєкту.

«Одна з важливих задач для збільшення експортної спроможності – модернізація та заміна колій, у разі необхідності – побудова нових. Підписання Меморандуму з  USAID матиме відчутний вплив на відновлення української економіки та сприятиме євроінтеграційним процесам загалом. Також важливо, що ця колія використовуватиметься не тільки для вантажних, але й для пасажирських перевезень у напрямку країн ЄС», – прокоментував Віце-прем’єр-міністр з відновлення України – Міністр розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександр Кубраков.

На дільниці від Мостиської до Львова побудують євроколію шириною 1435 мм. Подальший проєкт розвитку включатиме сполучення євроколії з Ужгородом, Ковелем, Чернівцями, а на більш пізньому етапі – з Києвом та сходом України. Також USAID сприятиме подальшій інтеграції української залізниці до системи TEN-T. 

Нагадаємо, що від початку широкомасштабного вторгнення USAID – US Agency for International Development надало Уряду  України допомогу вартістю понад $21,7 млрд, що робить його одним із найбільших двосторонніх донорів України. Укрзалізниці USAID передав 105 дизель-генераторів. Також Укрзалізниця – Ukrzaliznytsia та DAI Global підписали меморандум щодо реалізації проєкту міжнародної технічної допомоги «Економічна підтримка України», що фінансується USAID.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *