ОСТАННІ НОВИНИ

Українську гімнастку Нікольченко виключили зі збірної після слів про ненависть до Польщі

Андрій Котенський

|

Гімнастку Владу Нікольченко виключили зі складу збірної України з художньої гімнастики. Інформацію про відсторонення спортсменки підтвердили у федерації, повідомляє Суспільне Спорт.

У 2021 році екслідерка збірної України з художньої гімнастики Нікольченко не відібралась до складу команди на Олімпіаду в Токіо, після чого взяла дворічну паузу через погіршення стану здоров’я та переїхала в ОАЕ. Влітку 2023-го гімнастка повернулась в Україну і знову почала брати участь у змаганнях.

У листопаді Нікольченко взяла участь у турнірі з художньої гімнастики «Варшавська осінь-2023» – здобула «золото» в багатоборстві, а також провела майстер-клас. У вівторок, 20 листопада, гімнастка виклала сториз в Instagram, негативно висловившись на адресу Польщі.

«Зіпсували настрій зранку. Ненавиджу цю країну всією душею, а найбільше – людей, які тут живуть. Я тут тільки тому, що в моїй рідній Україні закрили аеропорт», – написала Нікольченко, додавши геолокацію Варшавського аеропорту.

Після допису Нікольченко Українська федерація гімнастики розпочала дисциплінарне провадження стосовно висловлювань художньої гімнастки. А колишній генеральний секретар Федерації гімнастики Польщі Пйотр Дец виклав скриншот сториз Нікольченко на своїй сторінці в Facebook та висловив сподівання, що українка не буде «проходити через польський жах».

«Дуже сподіваюся, що їй не доведеться знову проходити через польський жах і ніколи не буде змушена знову ступити в Польщу, навіть на мить, подорожуючи в екзотичні місця», — написав Дец.

Пізніше функціонер зазначив, що віцепрезидентка УФГ Ірина Блохіна зв’язалась з ним та вибачилась перед жителями Польщі за висловлювання Нікольченко. Натомість сама гімнастка перепросила у дописі Instagram, де пояснила, що її слова були наслідком нервового зриву.

«У мене був психологічний зрив. З кожним, навіть потойбічним конфліктом, через війну в моїй країні виникає стрес та виходить з мене без мого дозволу в такому агресивному вигляді. Це була ситуативна емоція, про яку я шкодую, не хотіла нікого образити. Будь ласка, не сприймайте це на свій рахунок. Це казала не я, а емоції в мені. Вибачте», — написала Нікольченко в Instagram.

Через кілька днів після початку дисциплінарного провадження, власне, й відбулося виключення Влади Нікольченко зі складу збірної України. Відтак, гімнастку відсторонили через шість місяців після її повернення до команди.

Хто така Влада Нікольченко

20-річна українська художня гімнастка, родом із Харкова.

Нікольченко – колишня лідерка збірної України з художньої гімнастики. У 2019 році спортсменка вперше піднялася на п’єдестал чемпіонату світу й Європи, а також Європейських ігор, здобувши бронзові медалі.

Бронзова призерка чемпіонату світу та Європи-2019 у вправах із булавами.

Дворазова бронзова призерка Європейських ігор-2019 (обруч, булави).

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *