ОСТАННІ НОВИНИ

У Харкові працівник «Укренерго» допомагав армії РФ готувати удари по енергетиці

Ольга Денисяка

|

Довічне увʼязнення загрожує харків’янину, який «зливав» ворогу детальну інформацію про стан об’єктів енергосистеми України. Про це повідомили в Харківській обласній прокуратурі.

За даними слідства, 62-річний харків‘янин — співробітник регіонального підрозділу «Укренерго» — підтримував дружні зв‘язки зі своїм колишнім колегою, який мешкає на тимчасово окупованій території Луганської області.

«Маючи повний доступ до робочої бази даних, харків’янин передавав своєму ексколезі інформацію про роботу об’єднаної енергетичної системи України та найуразливіших місць енергетичного комплексу держави. Після отримання необхідних даних про українські АЕС, ТЕС та ТЕЦ мешканець Луганщини передавав їх представникам рф», – йдеться в повідомленні.

Харківською обласною прокуратурою затверджено та направлено до суду обвинувальний акт щодо 62-річного чоловіка за фактом державної зради, вчиненої в умовах воєнного стану та за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 111 КК України).

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *