ОСТАННІ НОВИНИ

Збирають підписи за присвоєння звання Героя полеглому захиснику Андрію Рабію

Андрій Котенський

|

На сайті Президента України збирають підписи для присвоєння звання Героя військовому Андрію Рабію, що віддав життя за захист України . Відповідну петицію зареєструвала  дружина загиблого захисника Мар’яна Рабій.

На даний час вдалося зібрати майже 21 тисячу підписів, аби петицію розглянув Президент України, необхідно зібрати 25 тисяч голосів.

«Прошу розглянути петицію про присвоєння звання Героя України, (посмертно), військовослужбовцю ЗСУ солдату Рабію Андрію Зеновійовичу 1990 року народження, який народився в с. Хоросниця, Мостиського р-ну, Львівської області, і героїчно загинув 24 серпня 2023 року в селі Новоєгорівка, Сватівського району, Луганської області, під час бойового зіткнення, звільняючи східні території нашої країни від російських окупантів під час війни», – йдеться у петиції.

Як відомо, Андрій Рабій був мобілізований на військову службу, призначений на посаду стрільця до 420-го окремого стрілецького батальйону, військової частини №A4821.

В квітні вирушив на схід України боронити нашу країну, близько 3-х місяців воював на Бахмутському напрямку.

В серпні їхній підрозділ був направлений в Харківську область, на Куп’янсько-Сватівський напрямок, де 24 серпня, в День Незалежності України, героїчно загинув.

«Мій чоловік віддав за нас найцінніше – своє життя… Він вірив у краще майбутнє своєї країни. Ми повинні не тільки пам’ятати про це, але і зробити все, щоб його загибель не була марною! Андрій був справжнім воїном, патріотом, зразком незламності та міцності духу, його побратими, відмічали його, як людину слова, людину мужності. Всі вони Герої, що заслуговують найвищої вдячності», – говорить дружина Героя Мар’яна Рабій.

Підтримати петицію можна за посиланням: Petition.president.  

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *