ОСТАННІ НОВИНИ

Росіяни збільшили кількість штурмів та авіаударів після затишшя

Ольга Денисяка

|

Російські війська значно збільшили кількість штурмів та авіаударів в операційній зоні Оперативно-стратегічного угруповання військ «Таврія». Про це повідомив командувач ОСУВ  «Таврія» Олександр Тарнавський.

«Російські окупанти різко збільшили кількість штурмових дій та авіаударів. Скидають КАБи з Су-35. Зросли втрати ворога у живій силі та бронетехніці. На таврійському напрямку ворог завдав 1 ракетного та 29 авіаударів, провів 38 бойових зіткнень та здійснив 911 артобстрілів. Наші захисники та захисниці стійко тримають оборону на авдіївському напрямку», – йдеться в повідомленні.

Загальні втрати ворога в операційній зоні ОСУВ Таврія склали 491 особу. 7 окупантів здалися в полон. Знищено 21 одиницю військової техніки. Зокрема, 3 танки, 3 ББМ, 1 ПТРК, 6 БпЛА, 4 автомобілі та 4 одиниці спецтехніки, зокрема — самохідну реактивну установку розмінування УР-77 «Метеорит». Також знищено 3 склади боєприпасів. Ще 11 одиниць техніки пошкоджено.

Тарнавський додав, що водночас триває ведення наступальної операції на Мелітопольському напрямку.

Як повідомив в ефірі Радіо Свобода повідомив речник Об’єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку Олександр Штупун, осійські сили на Таврійському напрямку на 30 відсотків збільшили кількість штурмів за минулу добу,

«Зменшення активності було позавчора. А вчора вже російські окупанти різко збільшили і кількість штурмових дій відсотків на 30, а також авіаударів. Тобто якщо позавчора авіаударів взагалі не було, то вчора зафіксовано 29. В основному ворог скидав керовані авіаційні бомби з Су-35 і в основному на Донеччині. Загарбники не полишають спроб оточити Авдіївку. Безуспішно штурмували східніше Новобахмутівки, також в районах Авдіївки, Сєвєрного і Первомайського. Там минулої доби відбито 13 атак», – каже він.

За сьогодні російська армія задіяла для атаки півтора десятки одиниць броньованої техніки, повідомив Штупун.

«Наші воїни знищили два танки, сім бойових броньованих машин і ворог відійшов», – додав речник.

Напередодні командувач оперативно-стратегічного угруповання військ «Таврія» Олександр Тарнавський заявляв, що російські військові зменшили кількість штурмових дій, але продовжують ігнорувати закони і звичаї війни, обстрілюючи цивільну інфраструктуру.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *