ОСТАННІ НОВИНИ

Сьогодні – День десантно-штурмових військ ЗСУ

Андрій Котенський

|

У вівторок, 21 листопада, окрім великого релігійного свята Введення, в Україні відзначають День десантно-штурмових військ Збройних Сил України.

За даними armyinform, з початком широкомасштабного вторгнення рф на територію України воїни ДШВ з першого дня стали на захист держави. Разом з іншими підрозділами Сил оборони українські десантники не дали окупантам захопити столицю країни. А згодом військовослужбовці ДШВ ЗСУ були серед підрозділів, які звільняли північні регіони України, Харківщину, Херсонщину, окремі населені пункти на сході України.

«Військові частини та підрозділи Десантно-штурмових військ Збройних Сил України успішно ведуть бойові дії на найбільш важливих напрямках та щодня просуваються вперед, звільняючи кожен метр рідної землі! Ми повертаємо свої території, і це найцінніше для нас усіх», – зазначив командувач Десантно-штурмових військ ЗСУ генерал-майор Максим Миргородський.

За час російсько-української війни тисячі українських десантників відзначені державними нагородами.

Девіз Десантно-штурмових військ — «Завжди перші», воїни в марунових беретах неодноразово підтверджували в запеклих боях з російським агресором. Слова клятви українського десантника є дороговказом для «крилатих» піхотинців:

«Я завжди ставлю на перше місце виконання бойового завдання.

Я ніколи не прийму поразки.

Я ніколи не спасую перед труднощами.

Я ніколи не залишу в небезпеці бойового товариша».

«Українські воїни-десантники мужньо та самовіддано стоять на захисті нашої Батьківщини.  Вони – справжнє жахіття для російських окупантів та відважні Герої для всіх українців.

Щиро вітаю всіх причетних із Днем Десантно-штурмових військ Збройних Сил України.

Низко вклоняюсь світлій пам’яті десантників, що полягли у боях за Україну…

Пишаюсь бойовими досягеннями, вірністю, мужністю і професіоналізмом кожного воїна цього елітного роду військ. Слава Десантно-штурмовим військам Збройних Сил України», – привітав зі святом військових керівник Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного Павло Ткачук.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *