ОСТАННІ НОВИНИ

8-річна дівчинка попросила в Миколая нову школу, бо її знищили окупанти

Наталя Дуляба

|

8-річна Людмила Куць із Київщини у листі до святого Миколая попросила подарувати нову школу замість тієї, яку в її селі знищили російські окупанти. Цю щемливу історію розповів міністр освіти й науки Оксен Лісовий.

Дівчинка мешкає у селі Горенка, що відразу біля Києва. Тамтешній ліцей №3 зруйнували російські війська у 2022 році. Через це учні змушені їздити до сусідніх шкіл або навчатися дистанційно.

Тому 8-річна Люда Куць у листі до святого Миколая попросила нову школу, а також «багато смаколиків дядям-солдатам».

«Наші діти не мають просити в Миколая про нові школи, портфелі чи смаколики для захисників. Але в цих листах їхні найпалкіші бажання – перемога і можливість навчатися. А ще – дрони для наших воїнів», – відзначив Оксен Лісовий.

Водночас міністр додав, що Київська ОВА вже готує проєкт для відбудови школи у Горенці.

Очільник МОН закликав українців стати Миколаєм для дітей, які постраждали через війну. Зробити це можна через волонтерський проєкт «Олені святого Миколая». База дитячих листів доступна за цим посиланням.

«Знищення освітньої інфраструктури – один з інструментів ворога. Так вони хочуть відібрати в наших дітей право на освіту, їхнє дитинство. Але їм нічого не вдасться», – підкреслив Оксен Лісовий.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: Олена Гром

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *