ОСТАННІ НОВИНИ

Зеленський обговорив із військовими забезпечення Сил оборони на 2024 рік

Наталя Дуляба

|

У п’ятницю, 17 листопада, президент Володимир Зеленський збирав чергове засідання Ставки Верховного Головнокомандувача, під час якого йшлося про забезпечення українських військових на 2024 рік. Про це повідомив глава держави у Telegram.

Міністр оборони Рустем Умєров доповів про потреби Сил оборони у техніці, ракетах, боєприпасах, обладнанні та в послугах, які теж необхідні для подальшої деокупації України.

Також ішлося про реалізацію поточних військових контрактів, укладання нових на 2024 рік як із вітчизняним оборонно-промисловим комплексом, так і з закордонними постачальниками. Члени засідання охопили й систематизацію очікуваної міжнародної технічної допомоги.

«Доповідь міністра стратегпрому Олександра Камишіна щодо нарощування обсягів виробництва на підприємствах вітчизняного ОПК, а також поточний стан і перспективи нашої багаторічної ракетної програми, ухваленої ще у 2021 році», – додав Володимир Зеленський про ще одну тему обговорення.

Окремо члени Ставки зупинились на ситуації на фронті, зокрема щодо дій біля Бахмута, Лимана, Авдіївки та на Херсонщині. Із відповідними доповідями виступив Головком ЗСУ Валерій Залужний та командувачі напрямків.

Нагадаємо, Ставка Верховного Головнокомандувача – це надзвичайний орган вищого військового керівництва, що здійснює під час війни стратегічне управління Збройними Силами та іншими військовими формуваннями.

Також вона може вносити зміни й уточнення до структури та організації Збройних Сил, здійснювати планування кампаній і стратегічних операцій, ставити завдання угрупуванням військ, розпоряджатись наявними резервами тощо. Робочим органом є Генеральний штаб ЗСУ.

Із початку повномасштабного вторгнення Росії Ставку Верховного Головнокомандувача скликають регулярно, дотепер було вже більше сотні засідань. Про прийняті рішення публічно не повідомляють, оскільки вони стосуються національної безпеки й оборони.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *