ОСТАННІ НОВИНИ

Ціни на електрику для українців з 1 січня не зростуть, – Міненерго

Наталя Дуляба

|

Міністерство енергетики спростувало інформацію, що нібито з 1 січня 2024 року в Україні зростуть ціни на електроенергію для населення. Про це йдеться у заяві відомства.

17 листопада медіа та низка Telegram-каналів стала поширювати інформацію про подорожчання електрики для населення на 15% з 1 січня 2024 року, посилаючись на інтерв’ю голови НКРЕКП Костянтина Ущаповського.

Проте сам спікер спікер не робив таких стверджень у цьому інтерв’ю, тож НКРЕКП публічно спростувала поширену у ЗМІ заяву.

«В інтерв’ю Костянтин Ущаповський заявив таке: “Моя особиста думка, що до успішного завершення осінньо-зимового сезону не може бути й мови про підвищення тарифів”.

В свою чергу низка Telegram-каналів в гонитві за рейтингом вийшли із повідомленнями, суть яких була вирвана із контексту та спотворила сказане, зокрема, зазначалось, що “вартість електричної енергії для населення може збільшитися на 15%, до 3 грн за кВт*год” або “нібито підняття ціни на електроенергію для населення відбудеться з 1 січня наступного року“», – вказано у заяві пресслужби НКРЕКП.

Регулятор зі свого боку наголосив: питання про підняття тарифів на електроенергію для українців до кінця опалювального сезону 2023/2024 наразі не стоїть.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *