ОСТАННІ НОВИНИ

Оголосили десятку фіналістів Нацвідбору на Євробачення-2024

Омелян Шевчук

|

Суспільне Мовлення оголосило імена та назви пісень 10 фіналістів Національного відбору на Євробачення-2024.

До фіналу Національного відбору увійшли (відео не відповідають пісням заявкам):

alyona alyona & Jerry Heil — «Teresa & Maria»

Drevo — «Endless chain»

INGRET — «Keeper»

MÉLOVIN — «DREAMER»

NAHABA — «GLASSS»

NAZVA — «Slavic English»

SKYLERR — «Time is running out»

YAGODY — «Tsunamia»

YAKTAK — «Lalala»

Ziferblat — «Place I Call Home»

Серед учасників лонглиста, які не потрапили у список фіналістів за результатами прослуховування, проведуть рейтингове онлайн-голосування в мобільному застосунку Дія – воно визначить ще одного – 11 учасника фіналу. Повний список фіналістів буде оприлюднено до 29 грудня.

  • ANKA;
  • Carpetman;
  • Julia Belei;
  • KARYOTYPE;
  • KRYLATA;
  • PARFENIUK;
  • SHÉPA;
  • STASYA;
  • SWOIIA;
  • TESLENKO;

«Якщо відкласти в бік емоції, ця десятка – обʼєктивно найміцніші артисти Національного відбору з найхітовішими піснями, які тут, сьогодні, максимально готові гідно представити Україну на міжнародному форумі», – повідомив музичний продюсер Національного відбору на Євробачення-2024 Дмитро Шуров (Pianoбой).

Почути пісні 10 фіналістів Національного відбору, з якими вони змагатимуться за право представити Україну на Євробаченні-2024, українці зможуть у січні наступного року.

«Пісні десяти фіналістів вийдуть, за традицією, ближче до фіналу Національного відбору. До кінця цього ж року ми пропонуємо зосередитися на тих артистах і піснях, які ще можуть позмагатися за місце в фіналі й точно варті уваги слухачів як в Україні, так і за її межами. Вже в грудні відбудеться голосування в Дії, і всі зможуть послухати пісні учасників лонглиста, які претендуватимуть на одинадцяте місце в фіналі, та зробити свій глядацький вибір», – зазначила голова делегації України на Євробаченні Оксана Скибінська.

Фінал Національного відбору відбудеться в лютому 2024 року у форматі телевізійного концерту. Як і в попередні роки, переможця відбору та представника України на Євробаченні-2024 визначать за результатами голосування журі та глядачів. Склад зіркового журі фіналу оберуть українці шляхом онлайн-голосування.

68-й Пісенний конкурс Євробачення в травні 2024 року прийматиме шведське місто Мальме. Півфінали, в одному з яких братиме участь і представник від України, відбудуться 7 та 9 травня. Гранд-фінал Євробачення-2024 проведуть на стадіоні Malmö Arena у суботу, 11 травня.

Нагадаємо, що 67-й Пісенний конкурс Євробачення відбувся в британському Ліверпулі. Гурт TVORCHI представив Україну з піснею «Heart of Steel» та посів шосте місце у фіналі конкурсу.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *