ОСТАННІ НОВИНИ

Колишня українська сумоїстка Ольга Давидко підтримує російську окупацію

Андрій Котенський

|

Перша в історії України чемпіонка світу із сумо Ольга Давидко підтримує ворога та збирає кошти для окупантів. Прокуратура автономії вже повідомила про підозру колишній українській спортсменці окупованого Криму.

Дії зрадниці кваліфіковано як пособництво державі-окупанту (ч. 1 ст. 111-2 КК України). Сумоїстці загрожує до 12 років позбавлення волі.

Підозрювана – колишня українська спортсменка, багаторазова чемпіонка Європи та світу, яка з 2016 року виступала у складі збірної РФ, однак, після заборони спортсменам з країни-агресора брати участь у міжнародних змаганнях «поставила свою кар’єру на паузу».

Після повномасштабного вторгнення РФ до України вона організувала «волонтерський рух» в окупованому Криму та почала допомагати ворогу. Будучи публічною особою, жінка неодноразово виступала у пропагандистських медіа з підтримкою війни проти України та регулярно публікувала дописи у соцмережах про збори й заклики допомогти окупантам.

Зазначені дії підозрюваної спрямовані на допомогу державі-окупанту з метою завдання шкоди Україні шляхом передачі матеріальних ресурсів ворогу та його збройним формуванням.

Досудове розслідування здійснюється СУ ГУ СБУ в АР Крим.

Прокуратура не називає імені і прізвища зрадниці, але судячи зі заблюреного фото мова про чемпіонку світу із сумо у важкій вазі Ольгу Давидко.

Нагадаємо, що кримчанка Ольга Давидко – перша в історії України чемпіонка світу із сумо, яка у 2016 році прийняла громадянство рашистів і на першому ж своєму чемпіонаті світу під триколором навіть не привіталася з колишніми колегами по збірній.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *