ОСТАННІ НОВИНИ

Фінляндія закриває частину пунктів пропуску на кордоні з РФ

Ольга Денисяка

|

Уряд Фінляндії вирішив закрити деякі пункти пропуску на кордоні з Росією в ніч проти суботи, 18 листопада, через зростаючий потік шукачів притулку. Про це пише Європейська правда.

Пункти пропуску, які будуть закриті з 00:00 18 листопада, це прикордонні станції Іматра, Ніірала, Нуйямаа та Ваалімаа. Обмеження діютимуть до 18 лютого 2024 року.

«Це не гостра надзвичайна ситуація, а організована операція. Робота російських прикордонних органів змінилася і вони стали пускати людей без належних документів через кордон», – сказав Орпо.

За словами глави МВС Марі Рантанен, Фінляндія повинна була відреагувати на зростаючу кількість прохачів притулку.

«Це рішення ухвалено на підставі висновків та інформації від прикордонників та інших відомств. Є явні ознаки того, що влада іноземної держави зіграла свою роль у прибутті (людей), які незаконно перетнули кордон», – зазначила вона.

Водночас заяви про надання міжнародного захисту можна буде подати на північних пунктах перетину кордону Вартіус і Салла, які разом із пунктами Куусамо та Рая-Йоосеппі залишаться відкритими.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *