ОСТАННІ НОВИНИ

Сергій Притула: «Ми можемо втомитись, але ми не маємо права здатись»

|

Волонтер, громадський діяч та колишній телеведучий Сергій Притула про втому на 21 місяць повномасштабної війни в Україні:

«Сьогодні давав інтервʼю журналісту New York Times. І знову було питання про «втому суспільства від війни».

І так, чорт забирай, ніде правди діти – люди втомились. Втомились від обстрілів, від того, що стрічка у Facebook стала суцільним некрологом, від того, що волонтери регулярно бомбардують проханнями про донати, бо треба вже і зараз, від того, що інформаційні потоки в принципі не поліпшують ментальне здоровʼя, а навпаки.

Я минулоріч зірвався на своїх працівниках, коли прийшов на роботу і побачив на фонді з десяток порожніх стільців. На запитання керівнику одного з департаментів, де люди, почув відповідь, що «вигоріли» і попросили пару днів вихідних.

Я кричав, що що мені потрібна кожна людина на роботі. І в той час, коли на фронті гинуть люди, вони не мають права на «вигорання».

І я так себе поводив, поки в один чудовий день не довелось звернутись за допомогою до психолога. Бо не стягував самостійно… плавило… і мій ККД прямував до нуля.

До чого я веду? До того, що так, ми ніколи так не втомимось, як наші захисники, які кожного дня відбивають атаки російських зомбі, штурмують посадки, вгризаються в землю і вкладають у ту ж землю тисячами окупантів. Наша втома порівняно з цим – ніщо!

Проте не картайте себе за те, що часом ви почуваєте себе спустошеними. Що часом опускаються руки і на паралельному курсі «хочеться на ручки».

Ми люди. Ми можемо виснажитись. Ми можемо втомитись. Але ми не маємо права здатись!

Тому працюйте над собою, бережіть ментальне здоровʼя, намагайтесь спати рівно стільки, щоб вистачало для перезавантаження організму. Стійкість тилу – запорука стійкості фронту!

Платіть податки, бо утримання армії – це наші податки! Робіть донати волонтерським ініціативам, бо регулярні донати – це допомога солдату в окопах вже і зараз! І не дозволяйте нікому втягувати себе в міжусобиці! Бо міжусобиці – це те, чого дуже прагне наш ворог!

Тримаймо стрій! Будьмо твердою опорою для наших захисників! Будьмо єдині перед потворним лицем окупантів!».

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *