ОСТАННІ НОВИНИ

Палата представників США схвалила проект фінансування без грошей для України

Андрій Котенський

|

Палата представників США схвалила проект про двоетапне тимчасове фінансування уряду без виділення коштів на допомогу Україні та Ізраїлю. Про це повідомляє Українська правда із посиланням на CNN.

Палата представників ухвалила законопроект спікера Майка Джонсона про фінансування, щоб запобігти шатдауну.

Тепер Сенат повинен буде схвалити його до п’ятниці.

Законопроект передбачає продовження фінансування до 19 січня пріоритетних напрямків.

Решту уряду фінансуватимуть до 2 лютого.

Законопроект не передбачає додаткової допомоги Ізраїлю чи Україні.

Як відомо, президент США Джо Байден намагається переконати Конгрес США підтримати допомогу як Україні, так і Ізраїлю, і затвердити новий пакет допомоги обсягом 106 мільярдів доларів, що включає більш ніж 61 мільярд доларів фінансування на допомогу Україні.

Але новий спікер Палати представників США Майк Джонсон наполягає, щоб пакети допомоги Україні та Ізраїлю розглядались Конгресом окремо, а “український” пакет розглядався разом із асигнуваннями на безпеку кордону з Мексикою.

Білий дім і Сенат розкритикували і відхилили проєкт Джонсона щодо тимчасового продовження фінансування з різними термінами для різних державних структур.

14 листопада радник президента США з питань нацбезпеки Джейк Салліван заявив, що без затвердження нового масштабного пакета допомоги Україні в Конгресі можливості США зменшуються з кожним тижнем.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *