ОСТАННІ НОВИНИ

Українці мітингували за чіткі терміни мобілізації і демобілізації військових

|

У центрі столиці зібралися понад сотня людей, здебільшого жінок: дружин і матерів військовослужбовців, які на фронті з початку повномасштабного вторгнення рф. Рідні військових вийшли на мітинг у Києві із вимогою чітких термінів демобілізації, повідомляє hromadske.

«На одних плечах війну не виграти», «Вимагаємо термінів демобілізації», «Настав час інших» – скандували учасники мітингу на Майдані Незалежності.

«Ми не закликаємо до капітуляції, бо занадто багато вже сплачено… Ми просимо замінити тих, хто від початку не ховався і безперервно виконує бойові завдання. Вони виснажені, вони просять їх замінити. Вони сподіваються на демобілізацію. Вони не хочуть самовільно полишати частину і залишати своїх побратимів, і ми всі це знаємо, але вони чекають на справедливу мобілізацію і на терміни демобілізації. Щоб навіть наступні, які прийдуть на їхні місця, теж розуміли, на який термін вони приходять. Тому що це не має бути вхід без виходу: або лише через важке поранення, або коли ти вертаєшся на щиті. За перемогу відповідальні всі», – повідомила учасниця мітингу Ірина Топінко.

Рідні військових збирали підписи для Ставки верховного головнокомандувача з вимогою запровадити можливість демобілізації військовослужбовців, які на фронті понад 18 місяців.

«Мені 8-річна донька ставить запитання: «Мамо, а чому мій тато 20 місяців на війні, а тато моїх подружок удома? А коли тато зможе повернутись?» А що я можу сказати?», – не стримуючи сліз, говорить киянка Інна.

Її донька тримає плакат «Моя черга обіймати тата».

На мітингу був присутній і військовослужбовець на позивний Грізлі, який втратив обидві ноги внаслідок важкого поранення у червні цього року.

«Моя позиція полягає в тому, що хлопцям треба відпочивати. І ми дали дуже тривалий час, щоб підготувались інші. Хлопці вже не можуть працювати, є бригади, яких не змінюють постійно, є бригади, яких не відпускають у відпустки. У мене також воює брат. Тобто мають бути терміни, щоб хлопці розуміли, що за цей термін вони мають зробити все», – розповів військовий.

Схожі мітинги відбулися також у Дніпрі, Хмельницькому, Тернополі, Львові, Чернівцях та інших містах.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *