ОСТАННІ НОВИНИ

У Львівській громаді для незрячих вдвічі збільшили допомогу на оплату комунальних послуг

Маркіян Рой

|

Люди з інвалідністю по зору 1 та 2 груп, які мешкають у Львівській громаді з листопада отримуватимуть вдвічі більшу щомісячну адресну грошову допомогу на часткове відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг. Таке рішення сьогодні, 8 листопада, ухвалили на засіданні виконавчого комітету Львівської міської ради, передає пресслужба мерії.

В.о. начальника міського управління соціального захисту Олексій Неділя зауважує, що люди з інвалідністю по зору – одна із найбільш уразливих категорій, які потребують додаткового соціального захисту і допомоги.

«З огляду на порушення функції зору, їм дуже важко, а іноді, неможливо знайти роботу чи бодай додаткові кошти для проживання. А пенсія у цієї категорії людей є мінімальною. Тому ми завжди намагатимемось їм допомогти. Відповідно й виникла ідея збільшити цю допомогу вдвічі», – розповів Олексій Неділя.

За словами посадовця, адресна грошова допомога для часткової компенсації витрат на оплату ЖКП надається у розмірі, встановленому у відсотках до прожиткового мінімуму на одну особу.

Тож, в опалювальний період (з листопада по березень) люди з інвалідністю по зору 1 та 2 груп отримуватимуть 40% від прожиткового мінімуму (1040 грн), а в неопалювальний період (з квітня по жовтень) – 20% (520 грн).

Досі ця категорія мешканців одержувала вдвічі меншу компенсацію від міста: з листопада по березень – 20% (520 гривень), а з квітня по жовтень – 10% (260 гривень).

Загалом допомога зросте вдвічі й отримають кошти мешканці громади з інвалідністю по зору уже в листопаді.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *