ОСТАННІ НОВИНИ

В Україні відкриють новий табір для російських полонених

Маркіян Рой

|

В Україні найближчим часом відкриють новий табір для утримання військовополонених. Про це повідомили у державному проєкті «Хочу жить».

«Через велику кількість російських військовополонених, найближчим часом в Україні відкривається новий табір для утримання військовополонених. Паралельно з цим ведуться роботи з підготовки до запуску ще одного табору. Збільшення кількості військовополонених пов’язане як із ситуацією на фронті, погіршенням мотивації російських солдатів, так і через блокування обмінів військовополоненими російською стороною», – йдеться в повідомленні.

Умови там відповідатимуть усім вимогам норм міжнародного гуманітарного права: військових рф забезпечать меддопомогою, триразовим харчуванням, зв’язком із рідними, а також постійним доступом до представників Міжнародного комітету Червоного Хреста.

«Утримання військовополонених буде виключно у спеціально відведених для цього місцях передбачено Женевськими конвенціями. На відміну від РФ, Україна дотримується міжнародних гуманітарних норм. Тоді як російська сторона, приміром, утримує українських військових у звичайних в’язницях і виправних колоніях разом з ув’язненими, часом у нелюдських умовах, не поважаючи та фактично не визнаючи їхнього статусу військовополоненого», – заначили представники проєкту.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *