ОСТАННІ НОВИНИ

Угорщина обіцяє блокувати початок переговорів з Україною про вступ до ЄС

Маркіян Рой

|

Політичний директор прем’єра Угорщини Балаш Орбан заявив, що Будапешт блокуватиме початок переговорів з Україною про вступ до ЄС, доки не будуть виконані угорські вимоги щодо мови освіти. Про це повідомляє Європейська правда.

«Угорщина завжди була прихильником зближення України з Європейським Союзом», – сказав він, додавши однак, що більш жорсткий мовний закон все змінив.

«Ми блокуватимемо доти, доки проблема не буде вирішена», – заявив Орбан, відповідаючи на питання, чи Угорщина блокуватиме початок переговорів про вступ України до ЄС.

«Нові закони зробили життя угорців в Україні нестерпним», – заявив Орбан. Він має на увазі нещодавно запроваджений в Україні закон, який зобов’язує меншини, а не лише угорську, отримувати щонайменше 70 відсотків освіти українською мовою. Таким чином, діти, які ростуть в угорськомовних сім’ях в Україні, значно відставатимуть у навчанні, занепокоєні в Угорщині.

«Ми не можемо з цим змиритися», – заявив Балаш Орбан.

«Позиція Угорщини абсолютно чітка: доки існує цей закон, не може бути жодних дискусій з українцями про їхню інтеграцію до Європейського Союзу», – наголосив він.

Нагадаємо, що Єврокомісія вважає повністю виконаними чотири з семи критеріїв, що супроводжували надання Україні статусу кандидата на вступ до Євросоюзу.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *