ОСТАННІ НОВИНИ

Донецький «Шахтар» переміг «Барселону» і зберіг шанси на плей-оф Ліги чемпіонів

Андрій Котенський

|

«Шахтар» здобув другу перемогу в нинішньому сезоні Ліги чемпіонів. «Гірники» у номінально домашньому матчі в Гамбурзі обіграли «Барселону» – 1:0, повідомляє Суспільне.спорт.

«Шахтар» розпочав євросезон з поразки від «Порту» (1:3) та вольової перемоги над «Антверпеном» (3:2). А у першій грі з «Барселоною» на виїзді донеччани поступились з рахунком 1:2.

Натомість «Барселона» виграла усі три матчі першого кола, очоливши турнірну таблицю групи Н. Навіть нічия у другій грі з «Шахтарем» гарантувала б каталонцям перший за три роки вихід у плей-оф ЛЧ. Проте в кінці першого тайму «Шахтар» вийшов уперед: Георгій Судаков виконав діагональну передачу на Георгія Гочолейшвілі, той подав з правого флангу у штрафний, а Данило Сікан виграв верхову дуель із захисниками «Барселони» та відправив м’яч у ворота.

На 87-й хвилині Невертон забив другий гол «Шахтаря», однак лайнсмен підняв прапорець, зафіксувавши офсайд у бразильця.

У кінці матчу «синьо-гранатові» влаштували натиск на ворота «Шахтаря», проте українська команда зберегла переможний рахунок – 1:0.

Каталонці перевершили «гірників» за кількістю ударів – 14:9, однак донеччани мали суттєву перевагу за ударами в площину – 4 :1.

Відтак Донецький «Шахтар» перервав серію із чотирьох поспіль поразок від «Барселони». Востаннє українська команда перемагала каталонців у грудні 2008 року – 3:2 в останньому турі групового етапу ЛЧ.

Наступний матч «Шахтар» зіграє проти «Антверпена». Номінально домашня зустріч для «гірників» відбудеться 28 листопада, після паузи на матчі збірних.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *