ОСТАННІ НОВИНИ

У ВМС пояснили, в чому особливість пошкодженого у Керчі російського корабля

Ольга Денисяка

|

У Військово-морських сил Збройних сил України розповіли, в чому особливість корабля «Аскольд», про пошкодження якого на суднобудівному заводі у Керчі повідомлялося раніше, повідомляє Радіо Свобода.

«Корабель («Аскольд» – ред.) ще навіть не був взятий до складу флоту. Це надновий корабель серії «Каракурт». Один з них вже знайомий – це «Циклон», який був взятий до складу менше пів року тому і ще два кораблі були на добудові – «Амур» і «Аскольд». Це один з найновіших. Корабель «Аскольд» з технологією стелс мав вісім шахт для запуску крилатих ракет. Його особливість – він має морський «Панцир-С1». Це система ППО корабля», – розповів речник Військово-морських сил Збройних сил України Дмитро Плетенчук.

Що стосується подальшого застосування корабля «Аскольд», треба чекати підтверджень щодо характеру уражень.

Водночас керівниця об’єднаного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону зазначила, що пошкодження російського ракетоносія «Аскольд» не дозволять йому нести бойове чергування.

4 листопада з’явилися повідомлення, що в районі Керчі в окупованому Криму було чутно звуки прольоту ракет та вибухи. Місцеві пабліки з посиланням на очевидців писали про задимлення у районі суднобудівного заводу «Залив». Згодом у Міністерстві оборони Росії підтвердили пошкодження корабля на цьому суднобудівному заводі.

У Збройних силах України також повідомили, що 4 листопада пошкодили суднобудівний завод «Залив» в окупованому Криму, в місті Керч.

Командувач Повітряних сил ЗСУ генерал-лейтенант Микола Олещук додав, що на території заводу стояв один із «найсучасніших» кораблів ЧФ РФ – носій крилатих ракет «Калібр».

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *