ОСТАННІ НОВИНИ

На фронті загинув журналіст Тарас Давидюк

Андрій Котенський

|

На війні з російськими окупантами загинув головний редактор та засновник рівненського видання Горинь.інфо Тарас Давидюк. Героя не стало на околицях Роботиного Запорізької області, йому було всього 37 років, повідомляє Горинь.інфо.

Тарас добре відомий усій патріотичній спільноті Рівненщини, адже ще з студентських років був активним в різних патріотичних організаціях. З 2002 року у громадському русі. Був членом «Молодого Руху». У 2005-2012 роках – голова обласної організації і член Центрального Проводу «Молодіжного Націоналістичного Конгресу». Був також голою рівненської обласної організації «Активна молодь».

Випускник Острозької академії. Політолог – за освітою. Вчитель історії та журналіст – за покликанням. Ще студентом, у 2005 році, був певний час членом місцевого осередку Пласту в Острозі.

Весною 2012 року повернувся до Пласту. Пройшов вишкіл юнацьких виховників число 132, який проходив в Острозі. Став впорядником гуртка «Чорні ступні». У своєму пластовому життєписі до куреня старших пластунів «Орден Залізної Остроги» написав: «Планую достойно виховати на пластових засадах юнаків мого гуртка та активізувати старшопластунів Рівного». Виховну працю поєднував із обов’язками осередкового старшого пластунства в місті. Залучав нових волонтерів до Пласту і підтримував мотивацію діючих. Згодом став в’язковим 33-го юнацького пластового куреня імені Уласа Самчука. Виховник та інструктор на багатьох пластових таборах.

Взимку 2013-2014 років доброволець в 15-ій «МНК-івській», відтак у і 14-ій «пластовій» сотнях Самооборони Майдану. З початком російсько-української війни у добровольчому батальйоні «Гарпун», де служило багато пластунів. Опісля продовжив службу в одному із окремих розвідувальних батальйонів ЗСУ. Додому повернувся лише весною 2019 року.

Саме у цьому році починає свою діяльність Горинь.інфо, де Тарас працював головним редактором.

З Початку повномасштабної війни Тарас пішов на фронт. Крайні місяці воював у 14-го окремому полку, разом із своїми побратимами ще з «Гарпуна».

29 вересня цього року Тарас заручився із київською пластункою Тетяною Лущенко і знову повернувся на фронт.

Тарас був закоханим у гори, а ще був надзвичайним правдолюбом. Чесний, впертий та вірний своїм словам і Батьківщині, яку захищав.

27 жовтня, тиждень тому, Тарас написав у себе на сторінці: «На сьогодні немає і не може бути важливіших справ, ніж війна. І це мають зрозуміти всі. І не лише зрозуміти, але й діяти відповідно».

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *