ОСТАННІ НОВИНИ

У Белзі замироточила ікона Богородиці

Наталя Дуляба

|

У Белзі у храмі Перенесення мощей святого Миколая Чудотворця (УГКЦ) замироточила ікона Богородиці. Про це повідомляє Релігійно-інформаційна служба України.

Цю ікону Богородиці знають як Ченстоховську, адже саме з нею віряни щороку вирушають у міжнародну прощу Белз – Ченстохова (Польща). Днями у храмі Перенесення мощей святого Миколая Чудотворця виявили, що вона замироточила.

«Кожен має своє намірення. А цього року намірення було одне для всіх: мир, перемога, Україна. Богородиця подала знак, дала надію», – так віряни коментують цей знак.

Зараз ікону Богородиці виставили в Аріанській вежі у Белзі, доступ до неї є вільним щодня з 10:00 до 17:00. Віднині, 2 листопада, тут о 16:00 служитимуть молебень.

Довідково:

Ченстоховська ікона Божої Матері або Белзька ікона Божої Матері – чудотворна ікона Богородиці. За переказами її написав євангеліст Лука в Єрусалимі на кришці стола Святого сімейства в Сіонській світлиці. Втім науковці й дослідники цю версію відкидають.

Через темний відтінок обличчя ікона відома як «Чорна Мадонна». Вона є однією з найвідоміших і найшанованіших святинь Польщі і Центральної Європи. Шанують її однаково як католики, так і православні.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: спільнота храму Перенесення мощей святого Миколая Чудотворця у Facebook

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *