ОСТАННІ НОВИНИ

Суд покарав нападника на трансгендерну військову в центрі Львова

Андрій Котенський

|

Галицький районний суд виніс вирок 22-річному нападнику на трансгендерну військову Хелен у центрі Львова. Суд визнав його винним у нападі та дискримінації за ознакою трансгендерності та призначив 17 тис. грн штрафу, пише Zaxid.net.

Як повідомили у організації Gender Stream, 31 жовтня Галицький райсуд визнав нападника винним у порушенні рівноправності громадян, залежно від їх расової, національної, регіональної належності та іншими ознаками та призначив йому 17 тис. грн штрафу. Цей вирок ще можна оскаржити в апеляційному суді.

«У тексті судового вироку зазначається, що мотивом вчинення злочину стала саме дискримінація за ознакою трансгендерності», – йдеться в повідомленні Gender Stream.

Адвокатка Хелен розповіла, що захисники нападника хотіли перекваліфікувати справу на іншу статтю – завдання легких тілесних ушкоджень.

«Ці намагання ми, звісно, відкинули, адже за всіма ознаками йдеться саме про злочин на ґрунті ненависті, і обвинувачений цього не заперечував», – зазначила адвокатка Хелен Наталя Радіонова.

У організації Gender Stream додали, що цей вирок – судовий прецедент, адже в Україні майже не виносять вироків у справах про злочини на ґрунті гомо- й трансфобії.

Як відомо, ввечері 15 серпня у Львові побили трансгендерну військову Хелен, яка приїхала у відпустку на похорон своєї мами.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *