ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові  відбудеться благодійний концерт задля порятунку Максима Кирика зі СМА

Ольга Денисяка

|

Львів’янин Максим Кирик потребує дороговартісного уколу від спінально-м’язової атрофії — хвороби, яка забирає здатність ходити. Щоб у дитини був шанс, усіх небайдужих запрошують 10 листопада в Центр Довженка у Львові на благодійний концерт. Всі кошти з квитків будуть спрямовані на лікування хлопчика. Про це повідомили в пресслужбі Львівської міської ради.

Ціна життя Максима Кирика – близько 1 800 000 доларів. Стільки коштує найдорожчий укол в світі – препарат «Зонгелсма», який здатний замінити вроджений «зламаний» ген, який змушує м’язи дитини слабшати з кожним днем. Понад 80% від цієї суми родина вже зібрала, завдяки допомозі кожного небайдужого, хто відгукнувся на їхнє прохання. Залишилось ще трішки більше 330 тисяч доларів – це в 5,5 разів менше від вже пройденого шляху.

Підступність хвороби СМА у тому, що такі діти або не починають ходити, або невдовзі втрачають таку здатність. Максимчик почав. Зараз батьки витрачають весь свій час на його реабілітацію та вправи, щоб він якомога довше зберігав цю здатність. Проте це не лікування. Дитина все ще не бігає та не стрибає, як ровесники, не може підійматись сходами та ходить лише з підтримкою за руку.

«Для порятунку сина нам вдалось зібрати 1,5 мільйона доларів за рік, – каже Петро Кирик, батько Максимка. – Залишилось лише трішки, і ми просимо допомоги в кожного. Це не повинні бути тисячі доларів чи гривень – для нас важливі кожні 50, 100, 200 гривень. Адже навіть найбільші гори складаються з дрібніших камінців».

До слова, Петро Кирик через несподівану хворобу сина був вимушений закинути власну реабілітацію. Два роки тому він потрапив у серйозну автокатастрофу, після якої рік провів у лікарні. Спершу він міг ходити лише на милицях, згодом їх вдалось залишити, проте нога не згинається й досі. Але зараз його єдина мета – врятувати сина.

Вартість квитка на благодійний концерт – 200 грн.

Дата – 10 листопада

Початок – 18:00

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *