ОСТАННІ НОВИНИ

АМКУ викрив тендерну змову на закупівлі для Львівської обласної лікарні

Ольга Денисяка

|

31 жовтня Антимонопольний комітет України виявив змову між двома учасниками аукціону щодо закупівлі медичних матеріалів для Львівської обласної клінічної лікарні. Про це повідомили в АКМУ.

АМКУ встановив наявність змови між товариством з обмеженою відповідальністю «Ті Джі Хелс» та фізичною особою – підприємцем Герцен Світланою Костянтинівною під час їхньої підготовки та участі у торгах на закупівлю наборів для екстра-корпоральної мембранної оксигенації на загальну суму 690 000 гривень. Замовником торгів у 2018 – 2019 роках виступало комунальне некомерційне підприємство Львівської обласної ради «Львівська обласна клінічна лікарня.

«З ’ясовано, що відповідачі під час підготовки та участі у торгах узгоджували свої дії. Про це свідчить низка встановлених фактів. У зв’язку з цим Адміністративна колегія Західного МТВ визнала дії ТзОВ «Ті Джі Хелс» та ФОП Герцен С.К. порушенням законодавства про захист економічної конкуренції у вигляді вчинення антиконкурентних узгоджених дій, що призвели до спотворення результатів торгів», – йдеться в повідомленні.

За змову на ТзОВ «Ті Джі Хелс» накладено штраф у розмірі 204 000 гривень (сумарно), а на ФОП Герцен С.К. – 2 400 гривень (сумарно).

Згідно з Законом України «Про публічні закупівлі», підставою для відмови в участі у процедурі закупівлі є той факт, що суб’єкт господарювання (учасник) протягом останніх трьох років притягувався до відповідальності за вчинення антиконкурентних узгоджених дій, що стосуються спотворення результатів тендерів.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *