ОСТАННІ НОВИНИ

Розвідка Британії підтвердила, що в РФ почали вербувати жінок до ПВК

Маркіян Рой

|

Підтримувана державою російська приватна військова компанія (ПВК) вперше цілеспрямовано намагається завербувати жінок на бойові завдання в Україні. Це підтвердили у британському Міноборони в понеділок у черговому розвідувальному огляді про війну в Україні, пише Європейська правда.

Згідно з оглядом, нещодавно у соціальних мережах з’явилися оголошення, які закликали жінок приєднатися до батальйону «Борз», що входить до складу російської ПВК «Редут». Їх агітували працювати снайперками та операторками безпілотних літальних апаратів, повідомляли раніше російські ЗМІ.

«Редут», ймовірно, безпосередньо фінансує Головне розвідувальне управління Росії (зараз Головне управління Генштабу РФ), підкреслили британські аналітики.

У березні 2023 року міністр оборони Росії Сергєй Шойгу заявив, що в Україні воюють 1100 жінок, що становить лише близько 0,3% особового складу Збройних сил РФ.

Наразі незрозуміло, чи намагатимуться офіційні російські війська наслідувати приклад ПВК і надавати жінкам більше бойових ролей.

Нині російські жінки рідко беруть участь у бойових діях на передовій в Україні, однак у радянських військах під час Другої світової війни існувала сильна традиція участі жінок-снайперок та інших жіночих підрозділів у бойових діях.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *