ОСТАННІ НОВИНИ

СУМ в Україні обрала нову Управу

Андрій Котенський

|

У Львові відбувся ХХ Крайовий Зʼїзд Спілки Української Молоді в Україні на якому обрали нове правління та проаналізували діяльність СУМівців за останнє дворіччя, яке припало на початок повномасштабної війни і створило новий напрямок роботи – волонтерську працю. Про це Львівсьому порталу повідомили у пресслужбі Крайової Управи Спілки Української Молоді в Україні.

Новим Головою Крайової Управи Спілки Української Молоді в Україні став Олександр Семирга із Київської міської організації.

«СУМівці виховують молодь, яка формує активне громадянське суспільство і, відповідно, демократичне майбутнє для країни. Наше завдання – творити державу, в якій хочеться жити. Продовжуємо нашу традиційну виховну роботу, активно волонтеримо задля нашої Перемоги», – зазначив новий Голова КУ став Олександр Семирга.

Церемонія відкриття Крайового Зʼїзду відбулася у сесійній залі Львівської обласної військової адміністрації. На КЗ завітали представники місцевої влади: профільний заступник начальника ОВА Іван Собко та заступник начальника управління молоді і спорту ЛОВА Андрій Тур.

«Коли гуртуються правильні люди, напрацьовують правильні речі і їх популяризують, формується міцна команда. З молоддю треба спілкуватися і вчитися у неї, а не вчити її.  Бажаю, щоб ваш заряд був на повну, щоб ваш запал заохочував до великих справ. Правильна, стійка, вмотивована, інтелектуальна та патріотично налаштована молодь є однією з основ стійкого й успішного розвитку України», – привітав СУМівців Іван Собко.

За спільну працю на перемогу та сприяння в організації перевезення гуманітарної допомоги голова Крайової Управи СУМ в Україні Леся Голик та заступник Голови Андрій Фендик, голова Волонтерського штабу СУМ в Україні вручили Іванові Собку подяку для колективу Львівської ОВА.

На захід були запрошені і видатні СУМівці з різних сфер діяльності: військові, духовенство, представники влади.

На Крайовому Зʼїзді СУМівці також напрацювали стратегію діяльності на наступні два роки. Адже сьогодні одне із головних завдань молодіжних організацій – виростити гідне покоління українців, які будуватимуть нашу країну після Перемоги. Тому делегати з усієї України сформували та визначили нові пріоритети в роботі та основні напрямки діяльності організації на найближчий час.

Довідка

Спілка Української Молоді – молодіжна виховна організація займається вихованням молоді на християнських та патріотичних засадах у дусі свого гасла «Бог і Україна».

Спілку засновано у 1925 році в Києві. У 1946 році СУМ було відновлено в повоєнній Німеччині, з того часу організація поширює свою працю у 12 країнах світу в Західній Європі, Північній і Південній Америці та Австралії.

СУМ в Україні щорічно організовує як всеукраїнські, так і осередкові виховні та вишкольні табори.

Крайовий Зʼїзд є найвищим керівним органом організації, що відбувається один раз на два роки, збираючи делегатів з різних куточків нашої держави. Участь ц цьогорічному з’їзді взяло 50 делегатів із осередків СУМ в Україні.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *