ОСТАННІ НОВИНИ

Голову НСЗУ підозрюють у службовій недбалості на 2 млн гривень

Маркіян Рой

|

Голові Національної служби здоров’я України Наталії Гусак повідомили про підозру у службовій недбалості. Про це повідомили в Офісі Генерального прокурора.

За даними слідства, у квітні 2022 року на замовлення Нацслужби здоров’я України одним із спеціалізованих державних підприємств виконувалися роботи щодо адміністрування центральної бази даних електронної системи охорони здоров’я.

За результатами виконання цих робіт держпідприємством складено акт здачі-приймання послуг, в який включено всі роботи згідно договору та відомості про певний обсяг робіт, які фактично не виконувалися.

Голова НСЗУ належним чином не перевірила фактично виконані роботи та не вжила заходів щодо зменшення загальної суми договору.

Внаслідок цього зайво витрачено бюджетні кошти в сумі понад 2 млн грн на оплату послуг, які не надавалися.

Під час проведення обшуків за місцем проживання та роботи правоохоронці виявили та вилучили документи та інші речові докази.

Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваній запобіжного заходу. Їй повідомили про підозру у службовій недбалості (ч. 2 ст. 367 КК України). Санкція статті передбачає до п’яти років позбавлення волі й до трьох – права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю.

Як відомо, у середині листопада 2021 року Кабінет міністрів України своїм рішенням призначив Наталію Гусак на посаду голови Національної служби здоров’я України. Вона обіймає посаду до цього часу.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *