ОСТАННІ НОВИНИ

Володимир Зеленський: «Повний вогневий контроль над Кримом – питання часу»

Ольга Денисяка

|

Президент Володимир Зеленський заявив, що Україна ще не досягла повного вогневого контролю над тимчасово окупованим Кримом, але це питання часу:

«Російський контроль над Чорним морем та наявність флоту окупанта створювали ілюзію, що домінування Росії в Чорному морі – нібито нездоланне. На додачу до цього, за рахунок свідомого заселення Криму сотнями тисяч громадян Росії і масштабних репресій окупанта проти всіх форм свободи і опору, могло виникнути враження, що Крим нібито упокорений. Зараз ілюзії тануть…

Я просто нагадую наші результати:

Перше. Російський військовий флот більше не здатний оперувати в західній Чорного моря та поступово тікає з Криму. І це історичне досягнення. Нещодавно російський керівник був змушений заявити про створення нової бази Чорноморського флоту, точніше його залишків, на окупованій території Грузії, тобто в південно-східній частині моря, максимально далеко від українських ракет і морських дронів, але ми їх усюди дістанемо.

Друге. Для російських терористів тепер немає жодної бази безпеки та надійного логістичного маршруту в Криму…Станом на зараз ми ще не досягли повного вогневого контролю над Кримом і прилеглими водами, але це питання часу.

Третє. Ми фіксуємо, що проукраїнські настрої в Криму стають все більше відкритими… Ми чітко бачимо, що у Криму у нас є багато союзників.

Четверте. Україна змогла повернути Чорному морю роль артерії безпеки від якої залежить глобальна продовольча стабільність».

Джерело: Українська правда

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *