ОСТАННІ НОВИНИ

До будівництва очисних споруд на Львівщині хочуть залучити корейців

Наталя Дуляба

|

Корейська компанія K-water зацікавлена у реалізації нових проєктів на Львівщині, зокрема у будівництві очисних споруд. Про це повідомив голова Львівської ОВА Максим Козицький.

На Львівщину прибули представники корейської компанії K-water, яка спеціалізується на управлінні водними ресурсами. Під час зустрічі в обласній адміністрації іноземці обговорювали залучення своїх працівників до реалізації проєктів у регіоні.

Зі свого боку Максим Козицький відзначив, що Львівщина потребує оновлення своїх очисних споруд та каналізаційних мереж, адже практично всі такі об’єкти зараз працюють за застарілими технологіями. Вони потребують реконструкції або повної заміни. А в низці районів взагалі бракує споруд для зберігання питної води.

«Серед нагальних питань є також реконструкція каналізаційних мереж у 12 населених пунктах. Громади уже розробили проєкти, але нема коштів на їхню реалізацію. Зрозуміло, що зараз ми не можемо залучити бюджетні гроші для того, щоб вирішити ці проблеми. Зрозуміло також, що ці проблеми потрібно вирішувати. Тому під час зустрічі з делегацією корейської компанії K-water я запропонував налагодити співпрацю у цих напрямах», – розповів голова ОВА.

Виконавчий віцепрезидент K-water Чонго Ан зауважив, що компанія найбільше зацікавлена у будівництві очисних споруд. Крім того, її потенційно цікавить співпраця на базі індустріальних парків на Львівщині.

«Нас цікавить не лише напрям індустріальних парків, але й будівництво очисної інфраструктури. Зараз ми співпрацюємо з Херсонщиною щодо очищення води. У Херсоні ми почали встановлення невеликих водоочисних станцій для надання питної води мешканцям. Ці установки за день можуть забезпечити питною водою понад 3 тисячі осіб. Ми можемо також втілювати подібні проєкти на Львівщині, адже у нас є великий досвід у цій галузі і наша компанія спеціалізується на цьому», – цитує Чонго Ана пресслужба ЛОВА.

Відтак корейська делегація запевнила, що вивчить усі пропозиції щодо реалізації проєктів на Львівщині й повідомить, за які саме компанія K-water готова взятись.

Довідково:

Корейську компанію K-water заснували у 1967 році і відтоді вона активно розробляє та управляє різноманітними проєктами в галузі водних ресурсів, включаючи будівництво гідроелектростанцій, водосховищ, тунелів і інфраструктури для забезпечення водопостачання. Крім того, K-water впроваджує інноваційні стратегії для міського планування в контексті «Розумних водних міст» із використанням штучного інтелекту.

Завдяки своєму глобальному підходу K-water виробила надійну співпрацю з різними суб’єктами у водному секторі, включаючи урядові структури, громадські організації, міжнародні установи та наукові кола.

Компанія також очолює Азійську водну раду – глобальну платформу для розв’язання водних питань в Азії, до складу якої входять 147 організацій з 27 країн. Також «K-water» є найбільшим оператором водних ресурсів у Південній Кореї.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *