ОСТАННІ НОВИНИ

Судили солдата, який погрожував львів’янину пістолетом у парку

Андрій Котенський

|

Шевченківський районний суд Львова виніс вирок солдату Ігорю К., який погрожував вбивством львів’янину через зауваження щодо вигулу собаки у Замарстинівському парку. Військовий направив на чоловіка пневматичний пістолет та заявляв, що пристрелить його. Суд визнав його винним у хуліганстві та призначив – тримання в дисциплінарному батальйоні військовослужбовців два роки, пише Zaxid.net.

Як вказано у вироку суду, який винесли у жовтні 2023 року, випадок трапився 23 липня у Замарстинівському парку. Військовий Ігор К. почав агресивно реагувати на зауваження відвідувача парку щодо вигулу собаки, нецензурно висловлювався та вдарив чоловіка у обличчя. Потерпілий був в парку зі своєю мамою, нападник пішов слідом за ними, дістав з рюкзака пістолет, скерував його у бік львів’янина та сказав: «Я тебе пристрелю». Після погроз матір потерпілого зателефонувала у поліцію.

Щодо військового Ігоря К. зі Львова порушили кримінальну справу за фактом вчинення ним хуліганства. Слідчі встановили, що пістолет був пневматичним. Під час досудового розслідування солдат визнав свою провину. Потерпілий на судове засідання не з’явився, але не заперечував проти застосування до Ігоря К. покарання, «нижчого від нижчої межі».

Додамо, що у вересні 2023 року Ігоря К. судили у Одеській області через відмову виконати наказ командира щодо наступу на одному з напрямків. Тоді йому призначили покарання – тримання в дисциплінарному батальйоні військовослужбовців протягом року.

Справу щодо хуліганства військового розглянув суддя Юрій Донченко, який дослідив усі матеріали справи та призначив Ігорю К. покарання – тримання в дисциплінарному батальйоні військовослужбовців два роки, врахувавши вирок суду з Одещини. На вирок ще може бути подана апеляція.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *