ОСТАННІ НОВИНИ

Патрулювання російських МіГів у Чорному морі: що зміниться для України

Наталя Дуляба

|

Заява президента РФ Владіміра Путіна про те, що у Чорному морі почнуть патрулювати МіГи, здатні нести ракети «Кинджал», є більше погрозою Заходу. Для повітряного захисту України нічого, крім напрямку можливих пусків ракет та ймовірного збільшення тривог, нічого не зміниться. Про це сказав речник Повітряних Сил Юрій Ігнат 19 жовтня в ефірі національного телемарафону.

«Загроза незмінна: МіГ-31К є носієм ракети «Кинджал», він може запускати її звідки завгодно. Зазвичай пуски ракет з півночі нашої держави, вони долітають у будь-яку точку України. Якщо росіяни посилюють присутність цих літаків десь у Чорному морі, у нейтральному повітряному просторі, то це, можливо, більше гра на Захід, адже вихід у Чорне море мають кілька країн НАТО. Вони ще й натякнули, що «Кинджал» летить на тисячі кілометрів, може бути носієм ядерного боєзаряду.

От і чергова страшилка від Путіна, погрози Заходу. Для України тут, зрештою, нічого особливо не змінюється, хіба що атака «Кинджалів» буде із цього напрямку [південного]», – пояснив він.

Водночас Юрій Ігнат підтвердив: якщо будуть зльоти російських МіГів в акваторії Чорного моря, то по всій Україні будуть оголошувати повітряну тривогу, як це бувало в усіх інших випадках, коли літак піднімався у повітря, наприклад, з території російського аеродрому Саваслейка.

Втім речник Повітряних Сил закликав не нагнітати суспільні настрої з приводу можливого збільшення кількості повітряних тривог.

Нагадаємо, 18 жовтня президент Росії Владімір Путін, даючи пресконференцію під час візиту до Китаю, анонсував постійне патрулювання літаків МіГ-31К із ракетами «Кинджал» у нейтральній зоні над Чорним морем.

При цьому кремлівський диктатор наголосив, що ця його заява не є погрозою.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *