ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині провідник Укрзалізниці уник покарання за вивіз ухилянтів за кордон

Андрій Котенський

|

Мостиський районний суд Львівщини виніс вирок Віталію Поляковському, який, працюючи провідником «Укрзалізниці», незаконно перевозив ухилянтів за кордон у вентиляційній шахті потяга. Він уклав угоду з прокурором і п’ятирічний тюремний термін йому замінили на 2,5 роки іспитового терміну, повідомляє Zaxid.net.

Як вказано у вироку суду, який винесли у жовтні 2023 року, Віталій Поляковський працював провідником потяга «Запоріжжя – Перемишль». Під час повномасштабного вторгнення він вирішив незаконно перевозити чоловіків за кордон у вентиляційній шахті потяга, обладнавши там спеціальний сховок – над купе відпочинку провідника.

Віталій Поляковський у квітні 2023 року знайшов «клієнта» – чоловіка призовного віку з Хмельниччини, який хотів незаконно виїхати за кордон. Вартість незаконної поїздки становила 81 тис. грн. До моменту перетину кордону пасажир був у купе провідника, а, наближаючись до кордону, Віталій Поляковський казав чоловіку залізти у вентиляційну шахту і сидіти там до перетину кордону. Однак правоохоронці з Хмельниччини виявили ухилянта у вентиляційній шахті. У матеріалах справи зазначено, що хмельницькі правоохоронці проводили слідчий експеримент, щоб викрити цю схему, тобто чоловік, який нібито хотів перетнути кордон, з ними співпрацював.

Щодо Віталія Поляковського порушили кримінальну справу через незаконне переправлення осіб через кордон. Обвинувачений уклав угоду про визнання вини з прокурором Хмельницької обласної прокуратури. Варто додати, що після цього випадку його звільнили з Укрзалізниці. Утім, скільки ухилянтів йому вдалося вивезти – невідомо.

Справу розглянув суддя Юрій Кічак, який дослідив усі матеріали справи, затвердив угоду про визнання винуватості між обвинуваченим та прокурором, та призначив Віталію Поляковському покарання – п’ять років тюрми, однак звільнив від його відбування з іспитовим терміном у 2,5 роки. На вирок ще може бути подана апеляція.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *