ОСТАННІ НОВИНИ

Британська розвідка оцінила можливості РФ щодо захисту Керченського моста

Маркіян Рой

|

Керченський (Кримський) міст є «великою та вразливою структурою», тому для його захисту від українських спецпризначенців «потрібно дуже багато сил і коштів», йдеться в повідомленні Міністерства оборони Британії, передає Радіо Свобода.

Як зазначається у зведенні, 14 жовтня віцепрем’єр Росії Марат Хуснуллін заявив, що «пошкодження, завдані Україною в липні 2023 року ударом по Керченському мосту, були усунені достроково».

Але розвідники кажуть, що попри заяви про те, що міст нібито «повністю працездатний», «його використання, як і раніше, обмежене через процедури, запроваджені після першого українського удару в жовтні 2022 року». Вантажівки та паливо, як і раніше, перевозяться на паромі, йдеться в повідомленні Міноборони.

За даними британської розвідки, «Керченський міст залишиться життєво важливою ланкою у підтримці російської окупації Криму та сил Москви на півдні України». Однак тепер міст є «значним тягарем безпеки, що вимагає багатокомпонентного захисту, включаючи використання систем протиповітряної оборони та екіпажів, які в іншому випадку були б розгорнуті в іншому місці».

«Можливості російських сил захистити цю «велику і вразливу» структуру, як і раніше, будуть наражатися на загрозу «через винахідливість українських військових та служб безпеки», – зазначають у Міноборони Британії.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *