ОСТАННІ НОВИНИ

Орбан назвав Путіну його війну проти України «спецоперацією»

Андрій Котенський

|

Угорський прем’єр Віктор Орбан, який веде активну проросійську політику під час розмови з російським диктатором Владіміром Путіним назвав війну РФ проти України «воєнною  спецоперацією», повідомляє Європейська правда.

Російське пропагандистське агентство РИА «Новости» у вівторок поширило фрагмент розмови із синхронним перекладом, де Орбан нібито каже про «воєнну операцію». На фоні чутно фразу katona műveletek – воєнна операція.

«Ні, Вікторе. Те, що відбувається в Україні – це не «спеціальна воєнна операція», це ВІЙНА. Війна, в якій борються угорці із Закарпаття. Ганьба!», – відреагував депутат угорського парламенту Мартон Томпош, який є одним із засновників представленого в парламенті опозиційного руху Momentum.

Нагадаємо, що це вперше за понад рік Путін зустрівся з лідером країни Європейського Союзу. У квітні 2022 року до Москви приїздив канцлер Австрії Карл Негаммер, який зустрічався з главою Кремля.

Орбан регулярно відзначається антиукраїнськими заявами у дусі російської пропаганди. Зокрема, він казав, що історична можливість приєднання України до НАТО втрачена і необхідно забути про вступ Києва до Альянсу.

Також він заявляв, що через війну в Україні не зрозуміло, якою є її територія і населення, а також сказав, що ЄС перед “серйозними розмовами про вступ” України має провести стратегічний аналіз того, як це вплине на союз.

Орбан також потрапив у скандал через шарф, на якому частина України зображена у складі Угорщини.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *