ОСТАННІ НОВИНИ

Байден проситиме у Конгресу 100 мільярдів доларів для України, Ізраїлю, Тайваню, – ЗМІ

Маркіян Рой

|

Президент США Джо Байден може подати запит до Конгресу про виділення додаткової допомоги Україні, Ізраїлю й Тайваню на 100 мільярдів доларів. Про це повідомляє Reuters із посиланням на свої джерела, передає hromadske.

Видання пише, що фінансування розглядатимуть на цілий рік, тому сума така велика. Лідери Сенату очікують отримати запит від президента до кінця цього тижня.

За інформацією Reuters, Білий дім працював над цим запитом «тижнями». Один із сенаторів-демократів сказав, що точної суми можливого пакета він ще не знає, але не здивується, якщо вона сягне 100 мільярдів: «Сподіваюся, цього достатньо, щоб пережити 2024 рік».

Раніше ЗМІ повідомляли, що Вашингтон розглядає можливість долучити допомогу Україні до пакета допомоги для Ізраїлю. У такий спосіб намагаються отримати голоси ультраправих конгресменів, які виступають проти надання допомоги Україні, але підтримують виділення коштів Ізраїлю. Пізніше в Білому домі підтвердили, що розглядають надання пакета допомоги одночасно й Україні, й Ізраїлю.

ОНОВЛЕНО: згодом Reuters, посилаючись на власні джерела, повідомило, що у запиті президента Байдена може йтися про 60 мільярдів доларів військової допомоги для України.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *