ОСТАННІ НОВИНИ

Втрачену у бою військову техніку списуватимуть за спрощеною процедурою, – Умєров

Наталя Дуляба

|

Міністерство оборони України ухвалило наказ, згідно з яким списувати втрачене у бою військове майно будуть за спрощеною процедурою. Тепер цей процес займатиме лише два-три тижні. Про це повідомив міністр оборони Рустем Умєров.

Досі списання військового майна, втраченого під час бою, тривало пів року. Оскільки це створювало додаткові труднощі в армії, в Міноборони вирішили позбутися зайвої бюрократії.

Відтепер процедура списання скоротиться до кількох тижнів. Також не потрібно буде проводити окреме розслідування щодо кожної одиниці та отримувати погодження від вищого керівництва. Втім у такому випадку вартість військового майна не має перевищувати 1,5 млн грн.

«Наприклад, раніше на списання дрона потрібно було зібрати до 40 документів. На це йшло від одного місяця до пів року. Ухвалені зміни скоротять процедуру до 2-3 тижнів», – пояснив Рустем Умєров.

Згідно з указом Міноборони, військову техніку вартістю до 1,5 млн грн зможуть списувати командири окремих рот, батальйонів чи бригад.

Як додав зі свого боку міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров, ухвалений наказ Міноборони суттєво полегшить списання саме втрачених на фронті безпілотників. А деталі пошкоджених «пташок» можна використовувати для модернізації та відновлення інших дронів.

«Раніше вже спростили імпорт безпілотників, процедуру допуску до експлуатації, скасували мито та ПДВ, створили спеціальні зони для випробування «пташок». Процедура списання дронів це останній блокер, який заважав розвитку ринку БПЛА. Продовжуємо нарощувати виробництво дронів та масштабувати ринок», – відзначив Михайло Федоров.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *