ОСТАННІ НОВИНИ

Віталій Шабунін: «Чому влада не скасовує скандальні «правки Лозового»

Віталій Шабунін

|

Глава Центру протидії корупції Віталій Шабунін про закриття корупційних справ на мільярди гривень через скандальну правку екс-нардепа від Радикальної партії Андрія Лозового, якою було внесено законодавчі зміни до кримінального процесуального кодексу.

«Знаєте, чому за 4 роки влада не зробила НІЧОГО, щоб скасувати «правки Лозового» через які корупціонери уникають відповідальності? Бо, наприклад, Татаров. Нагадаю, його справу закрили у розпал повномасштабної війни 21 квітня 2022 року. Використовуючи «найчесніших» слідчих, прокурорів і суди. А ще норму з «правок Лозового» про необхідність отримувати дозвіл на продовження розслідування…

Цією нормою Татаров і вбив справу НАБУ/САП проти себе, в якій йому вже й підозру було вручено.

Минулого тижня завдяки хитровимаханій трактовці «правок Лозового» судді закрили перший епізод справи «Роттердам+» на 19 млрд грн. Чим дуже порадували Ахметова.

Для цього теж послалися на норму з тих самих клятих «правок Лозового».

Нагадаю, що Татаров був адвокатом олігарха Ахметова. Він навіть приїздив із ним на допит до НАБУ.

Тепер же обоє закрили свої справи про корупцію завдяки «правкам Лозового», які протягнула влада колишня і які залишає влада теперішня.

На черзі – закриття ще десятків резонансних корупційних справ на мільярди гривень.

Про кожну з цих справ ми у ЦПК розповімо вже незабаром. І кожного разу будемо нагадувати, завдяки кому вони закриваються».

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *