ОСТАННІ НОВИНИ

Остання умова для перемовин про вступ у ЄС: в Україні вводять довічний фінмоніторинг ПЗО

Андрій Котенський

|

Верховна Рада України у вівторок, 17 жовтня, ухвалила законопроект про посилення фінансового моніторингу політично значущих осіб (ПЗО). Тепер для українських топ-посадовців передбачено пожиттєвий моніторинг їхніх фінансів. Про це повідомив народний депутат від «Голосу» Ярослав Железняк.

За відповідне рішення проголосувало 276 народних обранців.

«Парламент підтримав в цілому законопроєкт #9269д про посилення фінансового моніторингу PEP (politically exposed persons). Головна новація: замість трьох років після посади, топ-посадовці (PEP) будуть фактично мати довічний статус РЕР. Але одночасно законопроектом посилюється відповідальність СПФ (наприклад, банків) за необґрунтовану відмову користувачам фінансових послуг. За – 276 голосів (друге читання)», – повідомив Ярослав Железняк.

За його словами, редакція затверджена до другого читання зараз відповідає стандартам AML/CFT. Та буде зарахована як виконання вимог МВФ. Конкретно номер 14-ий structural benchmark, який мав бути виконаний до кінця вересня поточного року.

«Це останній крок для початку перемовин про членство України у ЄС», – наголосив Ярослав Железняк.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *