ОСТАННІ НОВИНИ

У Литві четверо іноземців осквернили український прапор

Ольга Денисяка

|

У столиці Литви, Вільнюсі, увечері 15 жовтня четверо іноземців, троє з яких, імовірно, були п’яними, осквернили український прапор. Про це повідомила представниця поліції Вільнюського повіту Юлія Самороковська, повідомляє hromadske.

Чотирьох людей помітили, коли вони несли український прапор. Потім люди поклали його у сміттєвий бак і, плюнувши на нього, пішли. Інцидент потрапив на відео.

Поліціянти затримали трьох чоловіків, які, ймовірно, були пʼяними, а також тверезу жінку. Відомо, що серед них було троє угорців та один громадянин Німеччини.

За фактом наруги над символом іноземної держави правоохоронці розпочали досудове розслідування. У поліції зазначили, що мотиви й наміри затриманих поки незрозумілі.

За осквернення офіційно розміщених герба чи прапора іноземної держави, прапора Європейського Союзу чи міжнародної громадської організації у Литві передбачені штраф, обмеження волі, арешт або позбавлення волі на строк до двох років.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *