ОСТАННІ НОВИНИ

ПВК «Редут» замінила «вагнерівців» і допомагає РФ уникнути мобілізації

Маркіян Рой

|

Розвідка Великої Британії розповіла про діяльність приватної військової компанії «Редут», яка фактично замінила групу Вагнера на фронті в Україні. Про це йдеться в розвідувальному огляді британського Міністерства оборони за 16 жовтня, повідомляє Європейська правда.

У відомстві зазначили, що ПВК «Редут» набирає найманців під виглядом «добровольців», у тому числі колишніх «вагнерівців».

Групу контролює і фінансує Головне управління Генштабу Збройних сил РФ (раніше ГРУ).

З початку вторгнення «Редут» брав участь у бойових діях у Донецькій, Харківській, Київській та Луганській областях. Угруповання може налічувати понад 7 тисяч осіб, зазначили у розвідці.

Наразі «Редут» є однією з низки ПВК та підрозділів Добровольчого корпусу, які Міністерство оборони Росії використовує для посилення російських регулярних військ.

У розвідці припускають, що вербування найманців до так званих «добровольчих» підрозділів допомагає Росії уникнути оголошення мобілізації, яка вважається непопулярним кроком.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *