ОСТАННІ НОВИНИ

На Прикарпатті працівник ТЦК отримав підозру за фіктивне зарахування на службу групи футболістів

Маркіян Рой

|

Правоохоронці повідомили про підозру командиру роти охорони Івано-Франківського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки (військкомату). Він допоміг сімом людям влаштуватись на фіктивну службу й отримувати за це виплати. Про це повідомили в Офісі генерального прокурора.

За даними слідства, капітан організував та забезпечив фіктивне проходження служби у ввіреному йому підрозділі для семи осіб, пов’язаних із місцевим футбольним клубом. Вони «служили» на посадах стрілків, санітарів, водіїв-електриків.

Встановлено, що cлужбовець дозволяв перебувати їм за межами військкомату без поважних причин, не виконувати обов’язків військової служби та використовувати час на власний розсуд.

При цьому солдати отримували від держави грошове та матеріальне забезпечення – їм безпідставно нарахували майже 1,5 млн грн.

Повідомлено про підозру командиру роти охорони обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки за фактом перевищення влади та службових повноважень (ч. 5 ст. 426-1 КК України).

Наразі вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу та відсторонення від посади, перевіряється причетність до протиправних дій інших осіб. Крім цього, в рамках кримінального провадження буде надана правова оцінка діям псевдосолдатів.

Нагадаємо, що в Івано-Франківську викрили схему фіктивного зарахування на військову службу родичів очільників міста та навіть футболістів місцевого професійного клубу.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *