ОСТАННІ НОВИНИ

Україні стає все важче отримати фінансову підтримку від партнерів, – Марченко

Андрій Котенський

|

Україні стає все важче отримати фінансову підтримку, оскільки увага ключових країн-донорів зосереджується на майбутніх виборах. Про це сказав міністр фінансів України Сергій Марченко в інтерв’ю Reuters, повідомляє Екномічна правда.

«Я бачу велику втому, я бачу багато слабкості серед наших партнерів, вони хотіли б забути про війну, але війна все ще триває», – сказав Марченко в кулуарах Міжнародного валютного фонду та засідання Світового банку в Марракеші.

За його словами, Україна зараз докладає вдвічі більше зусиль, щоб переконати партнерів надати підтримку, порівняно з останніми щорічними зустрічами у квітні.

Марченко додав, що «геополітичні зміни та внутрішній політичний контекст у різних країнах» зменшують бажання урядів підтримувати Україну, згадавши про вибори, заплановані в США та Європейському Союзі наступного року.

«Ми вже маємо певні зобов’язання, як-от 5,4 млрд дол за програмою МВФ, і ми очікуємо зобов’язань від Японії та Великої Британії, і, звичайно, ми покладаємося на наших ключових партнерів і союзників – США та Європейський Союз», – сказав міністр фінансів.

Зазначається, що ЄС працює над пакетом допомоги Україні на 50 млрд євро на 2024-2027 роки.

Міністр додав, що економіка України має зрости на 5% у 2024 році. Крім того, достатні запаси газу на зиму повинні захистити економіку від потенційного зростання цін.

​​Як відомо, від початку повномасштабної війни країни G7 спрямували до держбюджету України майже 33 млрд доларів, що є більш ніж половина всього зовнішнього фінансування за цей період.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *