ОСТАННІ НОВИНИ

У Червонограді ревізували новостворений ліцей Академії сухопутних військ

Андрій Котенський

|

Голова Львівської обласної військової адміністрації Максимо Козицький, голова Червоноградської райдержадміністрації Андрій Дяченко, виконуюч обов’язки міського голови Червонограда Дмитро Балко оглянули новостворений Військовий ліцей Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного. Про це повідомив керівник НАСВ Павло Ткачук.

Цей навчальний заклад вже повноцінно функціонує, на завершальному етапі оздоблювальні та монтажні роботи. Перші вихованці ліцею здобувають якісну середню освіту, виховуються у дусі патріотизму та любові до України.

«Переконаний, що вже невдовзі цей військовий ліцей стане одним з найкращих навчальних закладів у нашій державі, а його вихованці продовжуватимуть почесний шлях захисників України, здобуватимуть офіцерський чин у Національній академії сухопутних військ та інших військових вишах країни», – повідомив Павло Ткачук.

Як відомо, ліцей надає повну загальну середню освіту та забезпечує поглиблену допрофесійну підготовку військового спрямування для подальшого навчання у вищих військових навчальних закладах України.

Ліцеїстам на час навчання безоплатно надається житло, харчування, медичне забезпечення. Термін навчання – 2 роки.

«Станом на зараз на об’єкті завершують оздоблювальні роботи у трьох корпусах – навчальному, спальному та навчально-тренувальному. Процесові навчання це не заважає. Перші вихованці уже здобувають якісну середню освіту. Тут навчаються учні 10-11 класів, які після закінчення ліцею продовжуватимуть навчання в Академії сухопутних військ. Працюємо над тим, щоб цей військовий ліцей став одним з найкращих у нашій державі», – зазначив очільник області.

За увесь період реконструкції у військовому ліцеї замінили покрівлю, вікна, інженерні мережі. А вже у 2023 році тут провели внутрішні оздоблювальні роботи, утеплили фасад, встановили системи оповіщення, пожежогасіння, провели інтернет тощо.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *